Släktträffen 15 okt 2011 i Friggeråker

Har nu varit på en släktträff på mammas sida, min andra i mitt liv. Jag var på en på farmors sida i början av 90-talet. var väl en 80 personer och det höll på i två dagar uppe i Dokkas (Gällivare).

Denna träff var inte lika stor men för det inte mindre viktig, det är så lätt att man inte träffas, särskilt sen mamma tappat kontakt med sina kusiner. Men tack vare att jag började släktforska och facebook så har man fått tag på några av kusinerna.
Med Mikael i spetsen så blev det äntligen en släktträff i Friggeråker. Vi var en ca 25 stycken som kom till denna träff. Många av dem har inte jag träffat innan.

Släktträffen började vid 12 tiden på lördagen.

Foto: Lotta
Här har vi mammas kusin Monica Karlin med sin familj, Elin, Lars, Amanda och sen är det Linda Svensson som är Anna-Lenas dotter.

Foto: Lotta
Här har vi Lisbeth Karlsson med familj. Regina, Stefan, Edwin, Sven och Lisbeth.

Foto: Lotta
Här är Mikaels dotter Johanna Gustavsson och mammas kusin Anna-Lena Karlin.

Foto: Linda
Träffen började med att Mikael pratade på och visa boken Potatisriket som handlar om Bjurum. I denna bok finns en text där de har pratat med vår anfader Smé August Karlin Andersson. Där han berättade att efter sin far dog så flyttade de till ett hus som inte hade några fönster utan var öppna gluggar och golvet var trampat jordgolv där de fick sova på. Det kan inte varit ett lätt liv för dem och hans mor Johanna som hade tre söner att ta hand om.

Foto: Lotta
Här sitter Tomas Storm med sin fru Susanne och dotter Maja. Även detta kusin till mamma.

Foto: Lotta
Ja jag fastnade på bild med mamma.

Foto: Lotta
Här har vi Kent Storm med sin dotter Josefin Storm. Det var länge sedan jag såg dem, Josefin var liten då.

Foto: Lotta
Här har vi Klas Storm, Conny Storm och hans dotter Camilla Storm.

Foto: Lotta
Här är Lisbeth Karlsson med sin man Sven. Även Lisbeth håller på med släktforskning, det var hon som hittade min gåta vart Gustaf Hjelm hade tagit vägen de år han var försvunnen, det saknas fortfarande några år.

Foto: Lotta
Stefan med sina barn Regina och Edwin.

Foto: Sven/Lisbeth
Anna-Lena Karlin med dottern Linda Svensson, Amanda och Elin Nilsson som är dotter till Lars och Monica Karlin. Ann-Lena och Monica är systrar.

Visst ser vi så snälla och lyssnande.
Vi sitter och lyssnar på Mikael som pratar. Efter maten som bestod av kassler och en god potatissallad, grönsallad, Kiwi och bröd med ost. (God ost undra vad det var för sort)

Foto: Linda
Mikael han berättade historien om hur hans far Arne Karlin fick denna Gädda på 13 kilo och hamnade i Lidköpings tidningen.

Foto: Lotta
Har inte riktigt fått fram vad det kan vara för historia som Mikael berättar här för han händerna konstig placering av händerna men Camilla, Conny, Klas, Tomas och Kent ser roade ut.

Foto: Jag
Mingel bild. Mobiltelefonerna är väldigt populära, gissar att det är något spel som Josefin och Maja håller på med.

Foto: Linda
En samling kusiner. Anna-Lena. Mikael, Monica och Lisbeth. Kan tänka mig att de ser fram emot att det blir en träff till.

Foto: Sven/Lisbeth
Här samlades vi en sista gång innan träffen var slut. Här är vi ättligar efter Karlin och Hjelm (förrutan tre respektive Lars, Sven och Susanne)

Sen var det bara att packa ihop och städa och ställa iordning efter oss. En som hade en snitz på det var Mikael.

Foto: Lotta
Se vad kvasten dansar runt när golvet blir dammfritt. Festen är nu defenetivt över.

Men tro inte att den är helt över, för till våren blir det en träff till på historisk mark som Mikael sa, då blir det i Bjurum.
Det skall bli mycket trevligt, hoppas då att fler skall kunna komma.

Ha det gott.

Friggeråker - Hjelm - Karlin - Släktträff