Släktträff 13 maj 2012 Bjurum

Då har vi haft en släktträff igen. Den hölls i den gamla skolan i Bjurum som ligger vid Bjurums kyrka. Först måste jag säga att Mikael och Lotta fixade allt bra, för de gjorde ett häst jobb. Jag var bara med på ett litet hörn med anmälan m.m.

Träffen startade kl 11, kul är att det kom lite mer nya släktingar denna gången som man fick träffa för första gången. Speciellt inbjudna var Fritz Hjelms dotter Sivan och hennes son Mats med sambo Marie-Louise.

Värdparet Mikael och Lotta
Johanna, Linda, Eddy, Stefan, Regina, Maria och Edwin
Linda, Birgitta, Eddy, Stefan, Maria och Mikael
Birgitta, Kent, Klas och Anna-Lena
Marie-Louise, jag, Sivan och mamma
Mamma, Kent och Klas.
Amanda, Moa, Mikael, Klas, Lisbeth, Tomas och Conny

Mikael hälsade oss välkomna och det första vi gjorde var att gå upp till kyrkan för att ta kort med oss Karlin släktingar vid August Karlins grav.
Sen blev det samling inne i den lilla skolan med lite snack som Mikael höll i, han tog upp olika berättelser om August och även Linus Karlin. Sen blev det mat som var en inte alls liten portion potatissallad och fläskfilé och kyckling.
Mikael som visar ett gammalt skolkort från slutet av 1800-talet.
Anna-Lena och mamma lyssnar på Mikael.
Skolkortet, barnen ser inte glada ut, kan det vara en av våra släktingar som sitter på detta kort?

Efter maten så blev det fika ute i det gröna, solen sken men det var lite kalla vindar men vi trivdes ute ändå för det blev inget mer sittande inne.
Hittade denna tavlan inne i skolan, det är Henry Carlin som har målat den. Han är kusin till min mormor. Motivet är Stommen Mårby där August Karlin bodde.
Sen begav vi oss av till Bjurums slott för att gå runt i trädgården, vi hade fått tillstånd att göra detta. Så det var trevligt att komma dit och gå där mormor en gång i tiden har gått, eftersom hon jobbade där på slottet.
Det blev ett sista kortet på oss släktingar som var kvar och kollade in slottet, vi ställde oss på den lilla bron som har gått över en vallgrav eller vad det skall vara.
Efter detta så tog vi adjö till nästa gång vi träffas... någon mer träff kommer det säkert bli i framtiden. Jag och mamma körde först Linda till Falköping innan vi drog vidare hem till Jönköping.

(Foton tagna av Linda, Lisbeth/Sven och jag, används med tillstånd)
Bjurum - Hjelm - Karlin - Slott - Släktträff