Johanna Johansdotters syskon

Har nu suttit lite och letat runt bland Johanna Johansdotters syskon.
Johanna var äldst av en syskonskara på sju barn men alla överlevde inte.

Johanna föddes 1824 i Vilske-Kleva, Hon gifte sig med Johannes Johansson 1850 i Ugglum men de är bara gifta i 4 månader innan Johannes dör, de hinner få en son tillsammans Carl Johansson som dog vid 19 års ålder.
Johanna gifter om sig med Anders Andersson 1854 och de får några barn tillsammans. Först kommer August som senare tar Karlin namnet och som jag är ättling till, sen födds Anders Johan och Claes Johan som dör när de är små. Sen kommer Johan Wilhelm som tar soldat namnet Fast, han och hans fru tog ut en attest 1892 för att resa till Amerika, men när de kom till Göteborg gjorde de bara förfrågningar på biljetter men reste inte, de hade en son. De tog senare in en fosterdotter. Jag hittar inte denna Fast med fru i Sveriges dödbok, kan det vara så att de reste till Amerika tillslut? Men sonen och fosterdottern är kvar i Sverige och säkert redan vuxna innan de begav sig av. Den sista att föddas i barnaskaran är Alfrid Efrahim som tog soldatnamnet Hammer.
Anders han dog 1869 och Johanna hade förlorat sin andra man. Men hon gifte om sig en tredje gång med Johannes Billman, som sägs vara elak mot henne och barn. Han emigrerar till Amerika 1880. Johanna dör 1912.

Anna Maria föddes 1826 i Gudhem. Hon gifte sig med Sven Bertil Hasselberg. Hon födder nio barn.
Carl Johan födds innan hon gifter sig med Sven, men på vissa ställen står han som far till honom, så jag vet inte om det är så att han är fadern.
Sen födds döttrarna Thilda, Agda Augusta och Sophia. Sen kommer det en son Alfred och en dotter Ida Christina.
Frans Hasselberg födds 1863 och far lite överallt bla Stockholm, men tillslut åker han till Stockholm för att stanna och arbetar som Porslinsarbetare på Rörstrand, han gifter sig och får några barn innan han dör vid 62 års ålder. Efter Frans födds två söner som inte lever så länge Anders Gustaf och Gustaf Emanuel. Anna Maria dör 1871 vid endast 44 års ålder. Sven Bertil gifter snart om sig och får minst tre barn till med den nya frun.

Lovisa födds 1829 i Ugglum och arbetar som piga men hon gifter sig aldrig. Lovisa dör 1851 vid 22 års ålder.

Johannes födds 1831 i Ugglum, 1869 gifter han sig med Maja Stina som är hela 16 år äldre än han, jag hittar inte några barn till dem. När Maja Stina dör gifter han sig med Anna Maja 1880, inte heller här ser jag att de fått några barn. Johannes dör 1921.

Carl Peter födds 1834 i Ugglum. Han dör i bröstfeber 1836.

Sophia födds 1837 i Ugglum, hon gifter sig med soldat Karl Häger 1859. Först födds Ernst Emil som får nio barn men han förlorade tre barn i maj månad 1896 i Difteri. Sen 1902 förlorade de två barn till, vilka hårt liv de måste levt med dessa förluster.. Ernst Emil var Smed.
Sen kom Johan Efrim till världen och han blev soldat och tog namnet Käck han skolade sedemera om sig till skräddare. Richard Mathias och Algot Nataniel födds sen. Algot han emigrerar till Amerika 1892. Jag hittar honom i Emigranten populär han reser mot destination New York sen vet jag inte vart han tar vägen. Jag kollade på sajten Ellis Island efter honom men hittade bara en Andrew Hager som möjligen kan vara han, för de ändrade ofta namn i Amerika, isåfall var destinationen New York för hans del.
Sist födds två döttrar Nanny Eugenia och Elin Olivia. Sophia hon dör 1928.

Carl Peter födds 1840 i Ugglum men han dör 1841.

Detta var en kort presentation av Johannas syskon.

Ugglum - Vilske-Kleva